srovnání pecí na pizzu

"každá pizza je kousek umění"

Aby byla pizza opravdu dokonalá, je potřeba vhodná pizza pec. Existuje několik možností, jsou hlavní 3 druhy pecí – zděné pece na dřevo, elektrické a poté menší přenosné na plyn či peletky. Každý z těchto typů má své výhody a nevýhody. Pojďme si tyto možnosti porovnat a rozebrat.

 

velká zděná pec

Zděné pece na pizz jsou synonymem autentičnosti a tradičního italského kulinářského umění. S ohněm přímo v peci a schopností dosáhnout vysokých teplot poskytuje zděná pec jedinečnou chuť a křupavost pizzy. Její estetická hodnota a atmosféra navíc dodávají domácímu vaření nezapomenutelný rozměr.

výhody

Autentický zážitek

- zděné pece dodávají pizzám autentickou chuť a vůni díky otevřenému ohni.

Vysoké teploty

Velké zděné pece dosahují extrémně vysokých teplot, což umožňuje připravit křupavou pizzu za krátkou dobu.

Estetika a atmosféra:

Zděné pece dodávají atmosféru a styl kulinářským zážitkům.

 
nevýhody

Velké a náročné

Postavit si na zahradě zděnou pec není jen tak, je velká, těžká a nepřenosná. Je to závazek na dlouhou dobu, který potřebuje prostor a údržbu.

Dlouhá doba nahřátí

Zděná pec dobře akumuluje teplo, ovšem to znamená, že také trvá výrazně déle než se dostatečně nahřeje. 

cena

Stavba kompletní pece "na klíč" bude stát 50 000Kč a více proto ji najdete převážně ve velkých pizzeriích. 

zahradní pec na pizzu

domácí elektrická pec

elektricka trouba na pizzu

Domácí elektrická pizza pec přináší moderní pohodlí do světa domácího pečení. S jednoduchým ovládáním a rychlým ohřevem nabízí tato pec rychlou cestu k chutným a konzistentním pizzám. Navzdory absenci otevřeného ohně si zachovává kvalitu pečení a přináší moderní estetiku do vaší kuchyně.

výhody

Snadná obsluha

Elektrické pece jsou nejjednodušší na obsluhu. Stačí je zapnout a nastavit teplotu.

Kompaktnost

 Jsou vhodné pro menší domácnosti, protože zabírají méně místa.

Konzistentní teplota

Elektrické pece dosahují stabilní teploty, což umožňuje konzistentní pečení.

 
nevýhody

Chybí autenticita

Elektrické pece nemají dýmovou chuť a atmosféru, kterou poskytují pece na dřevo nebo plyn.

Cena provozu
tyto pece vyžadují stálý el. příkon což se může projevit na spotřebě

cena

Malé domácí elektrické pece začínají na ceně kolem 3 000Kč.

Stylovější kousky stojí zhruba 20 000Kč.

Větší pece na 3 a více pizz stojí od 30 000 do 100 000Kč.

přenosné pece na plyn

Přenosné pece na pizzu jsou stále více populární. Lze najít modely s plynovým ohřevem či sektorem pro palivové dřevo. Malá přenosná pec je spojením pohodlí a kvality. S rychlým ohřevem a jednoduchým ovládáním umožňuje rychlé přípravy pizzy s vynikající chutí. 

výhody

Jednoduchá obsluha

Přenosné pece na plyn jsou snadno ovladatelné. Otočit knoflíkem a je to.

Rychlý ohřev

Tyto pece dosahují vysokých teplot rychleji než velké zděné pece.

Vysoká kvalita

I když jsou menší, stále umožňují přípravu pizzy s výbornou chutí.

nevýhody

Stabilita

s ohledem na mobilitu pece jsou většinou lehké a to se negativně odráží na stabilitě. 

Plynová bomba

plynové pece mají nevýhodu v nutnosti nošení bomby a není nic horšího než prázdná láhev když máte chuť na pizzu.

Uklízení 

přenosné pece nejsou stavěné na venkovní podmínky, po použití je nutné pec uklidit a schovat před deštěm. 

cena

Cena přenosných pecí je různá, dle výrobce a velikosti. 
Od 10 000 do 25 000Kč.

pizza pec Vilém

Naše přenosná ocelová pec byla důmyslně navržena tak, aby si vzala to nejlepší z ostatních pecí.  Abyste se na ni rádi dívali, nemuseli se o ni příliš starat a mohli si vychutnat výbornou neapolskou pizzu.

výhody

Vzhled

Vilém byl navrhován s velkým důrazem na vzhled, tak aby mohl celoročně zůstat v zahradě jako její designový doplněk.

 

Doba ohřevu

Do 30 minut od zapálení jsou kameny dostatečně nahřáté k pečení pizzy

 

Údržba

Kromě vybírání popela je Vilém prakticky bezúdržbový. Cortenový plech se nemusí natírat stejně tak jako dubové nožky. 

 
nevýhody

Hmotnost

Vilém váží kolem 70kg, na přemístění je potřeba dvou lidí, ale za to je stabilní a nehrozí její převržení. 

Udržování ohně

Je třeba být kamarád se sekyrou a naučit se udržovat správný plamen, tak aby byl kamen rozpálený na ideální teplotu. Velký pomocník je laserový teploměr. 

cena

Věříme, že cena Vildy je taková aby si ho mohl pořídit každý, kdo to s pečením pizzy myslí vážně.